In de bib

Ook in de bibliotheek wordt Jeugdboekenmaand uitgebreid gevierd. Wil je weten wat er in jouw bibliotheek gebeurt? Neem een kijkje in de agenda of spring gewoon eens binnen!

Info voor bibliotheekmedewerkers

 

Educatief aanbod
Samenwerken met een externe partner kan een grote meerwaarde betekenen voor jouw Jeugdboekenmaand. Verschillende organisaties hebben een educatief aanbod voor de komende Jeugdboekenmaand uitgewerkt. Download het overzicht.

 

Bibster
Ook dit jaar ontwikkelt Iedereen Leest in samenwerking met De Aanstokerij een spel in Bibster. Je kan dit spel inzetten om je klasbezoeken vorm te geven of bezoekers in de vrije tijd te bereiken. We voorzien zowel een Quest als een Story.

Je kan het spel heel eenvoudig aanpassen aan je collectie en je gebouw en je kiest zelf welke vragen je gebruikt en welke niet.

Je vindt het spel in Bibster en je kan hier downloaden:

 

Meer informatie over Bibster en de voorwaarden voor intekenen vind je bij Cultuurconnect.

 

Kiest jouw bibliotheek (nog) niet voor Bibster? Je vindt de vragen die we gebruikten hierboven terug. Zo kan je inspiratie opdoen voor een spel of activiteit in jouw bib. Of maak gebruik van de sjabloonaffiche hieronder en plaats enkele vragen uit Bibster in het sjabloon voor een leuke zoektocht!

 

Sjabloonaffiche
Download de sjabloonaffiche. In het sjabloon kan je kleine opdrachten zetten en de affiches verspreiden in jouw bib.