In de bib

Ook in de bibliotheek wordt Jeugdboekenmaand uitgebreid gevierd. Wil je weten wat er in jouw bibliotheek gebeurt? Neem een kijkje in de agenda of spring gewoon eens binnen!

Info voor bibliotheekmedewerkers

 

Educatief aanbod
Samenwerken met een externe partner kan een grote meerwaarde betekenen voor jouw Jeugdboekenmaand. Verschillende organisaties hebben een educatief aanbod voor de komende Jeugdboekenmaand uitgewerkt. Hier vind je alvast enkele suggesties.

 

Bibster Ook dit jaar ontwikkelt Iedereen Leest in samenwerking met De Aanstokerij een spel in Bibster. Je kan dit spel inzetten om je klasbezoeken vorm te geven of bezoekers in de vrije tijd te bereiken. We voorzien zowel een Quest als een Story. Je vindt de Jeugdboekenmaand-spelen in Bibster en je kan hier de vragen downloaden.

 

Je kan het spel heel eenvoudig aanpassen aan je collectie en je gebouw en je kiest zelf welke vragen je gebruikt en welke niet. Voor je gaat spelen en aanpassen, lees je best even de handleiding met enkele praktische tips.
Meer weten over Bibster? Hier vind je alle info en kan je intekenen.

 

Kiest jouw bibliotheek (nog) niet voor Bibster? Je vindt de vragen die we gebruikten vanaf half november hier terug. Zo kan je inspiratie opdoen voor een spel of activiteit in jouw bib. Of maak gebruik van de sjabloonaffiche hieronder en plaats enkele vragen uit Bibster in het sjabloon voor een leuke zoektocht!

 

Sjabloon affichespel

Download hier het opdrachtensjabloon. In het sjabloon kan je kleine opdrachten zetten en de affiches verspreiden in jouw bib. Een voorbeeld vind je hier.