Nieuws

 • Dit was Jeugdboekenmaand 2019

  Bibliotheken gooiden deuren open tijdens Jeugdboekenmaand Benieuwd wat er tijdens deze Jeugdboekenmaand allemaal gebeurde? Of al op zoek naar inspiratie voor volgend jaar? In dit artikel vind je een greep uit het aanbod van de vele activiteiten, workshops, lezingen en feesten die tijdens de Jeugdboekenmaand georganiseerd werden. Want lezen is en blijft een feest!

  Lees verder
 • Boeken, vrienden voor altijd

  Hoe zit het met de vriendschap tussen lezers en boeken? Verhalen en personages kunnen niet bestaan zonder hun lezers. Lezers blazen leven in wat anders dode letters zijn. Meer nog. Diezelfde lezers sluiten – soms levenslange – vriendschappen met bepaalde personages. Meer lezen? Dat kan hier.

  (c) Michiel Devijver | Iedereen Leest

  Lees verder
 • Foto-stand met Katoo & Cas

  Wil jouw bib Katoo & Cas, de mascottes van deze Jeugdboekenmaand, ook tot leven brengen? We maakten een ontwerp dat je kan gebruiken voor een foto-stand. Verschillende drukkerijen bieden het aan om een foto-stand te maken. Het ontwerp voorziet erin dat de hoofden van Katoo & Cas uitgesneden kunnen worden. En zo heb je meteen een eigen Jeugdboekenmaand-photobooth!

   

  Geïnteresseerd? Je kan het ontwerp of meer info via mail opvragen bij [email protected].

  Lees verder
 • Het Leeslied van Roodvonk-band

  Speciaal voor de Jeugdboekenmaand maakte Marijke Umans met haar Roodvonk-band een Leeslied. Een echte ode aan het lezen. Kijk en zing je mee? Bekijk de videoclip hier.

   

  Download de tekst van het Leeslied.

   

  Het Leeslied live in jouw school, bib, boekhandel ...? Dat kan! Check www.roodvonk.be of mail naar [email protected] voor extra info.

  Lees verder
 • NIEUW: Jeugdboekenmaand-vriendenboek

  Bij een Jeugdboekenmaand rond vriendschap hoort natuurlijk ook een echt 'vriendenboek'. Stel zelf je boek samen! Als extraatje voor deze Jeugdboekenmaand, voorzien we een downloadbare pagina om zelf je vriendenboek mee samen te stellen. Op de pagina enkele leuke vragen over jezelf en over lezen/boeken.

   

  Je kan de pagina afdrukken en uitdelen aan je vrienden. Met de ingevulde pagina's maak je dan je eigen boek. Uiteraard ook ideaal om een eigen vriendenboek met je klas, school of bib samen te stellen!

   

  Download de pagina voor het vriendenboek hier.

  Lees verder
 • Bart Moeyaert en Tatyana Beloy peter en meter van de Jeugdboekenmaand!

  Auteur Bart Moeyaert en actrice en presentatrice Tatyana Beloy zijn dit jaar de bekende peter en meter van de Jeugdboekenmaand. Samen zullen zij de hele maand lang mee leesplezier verspreiden. Voor auteur Bart Moeyaert is het promoten van lezen een tweede natuur. Hij is auteur van een heel aantal gelauwerde kinderboeken, waarin vriendschap vaak een belangrijke rol speelt. 'Ik ben peter van de Jeugdboekenmaand omdat ik peters en meters ongelooflijk belangrijk vind. Mama's en papa's absoluut ook, maar peters en meters kunnen voor het extra plezier zorgen. En lezen is plezier. In boeken kun je vrienden, en soms zelfs de béste vrienden vinden.'

   

  Meter Tatyana Beloy vindt lezen en voorlezen zelf belangrijk én fijn. 'Als meter en peter willen we het ondersteunen dat kinderen veel lezen, dat ze in een boek duiken… Voor mij komen boeken echt tot leven: ik schrijf erin, ik markeer, ik geef de bladzijden ezelsoren, ik pak ze mee op reis, ik eet met een boek naast mij. Het worden eigenlijk écht vrienden. Dat kan dus, dat boeken zélf je vrienden worden.'
   

  In dit filmpje stellen ze zichzelf aan jullie voor!

  Lees verder