Jeugdboekenmaand 2020

Thema 'Kunst'

In 2020 zal 'Kunst' het thema zijn van Jeugdboekenmaand. We hebben het over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert. Over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Over kunst als middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken. Je zou kunnen zeggen dat het kunstwerk op zich pas het begin is.

 

De boeken die we naar voor schuiven, illustreren deze invulling. Dat betekent dat we verder gaan dan alleen maar kunstig gemaakte – knap geschreven of prachtig geïllustreerde – boeken. De vorm is met andere woorden niet genoeg, het thema 'Kunst' moet ook gethematiseerd worden.

 

Benieuwd naar meer? Hou de website in de gaten voor alle nieuwtjes!

Andere nieuwtjes

  • Dit was Jeugdboekenmaand 2019

    Bibliotheken gooiden deuren open tijdens Jeugdboekenmaand Benieuwd wat er tijdens deze Jeugdboekenmaand allemaal gebeurde? Of al op zoek naar inspiratie voor volgend jaar? In dit artikel vind je een greep uit het aanbod van de vele activiteiten, workshops, lezingen en feesten die tijdens de Jeugdboekenmaand georganiseerd werden. Want lezen is en blijft een feest!

    Lees verder